Вицепремиерот Анѓушев на отворање на сместувачки капацитети на ФФМ – младите фудбалери добиваа подобри услови за тренинг, обврска за подобри резултати во иднина

16 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, присуствуваше на свеченото отворање на сместувачките капацитети за учесниците на ФФМ/УЕФА Елитната академија, кои се дел од спортскиот комплекс „Петар Милошевски“ на Фудбалската федерација на Македонија.

Осум нови инвестиции со 0 денари за промоција – Законот за финансиска поддршка на инвестициите дава нови можности за стопанствениците

15 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Дирекцијата за технолошко индустриските развојни зони Александар Младеновски одржаа прес конференција на која се презентираше новата инвестиција во ТИРЗ Скопје 1, како и нацрт текстот на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

 

Обраќање на вицепремиерот Анѓушев на свечено отворање на сместувачки капацитет на ФФМ

Ве информираме дека на 15-ти февруари 2018 година (четврток), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на настанот во врска со свеченото отворање на сместувачки капацитет на Фудбалската академија при Фудбалската федерација на Македонија.

Официјалните обраќања ќе започнат околу 12:30 часот, пред „Куќата на фудбалот“ на ФФМ во општина Аеродром.

Ги покануваме претставниците на медиумите да го проследат обраќањето на вицепремиерот Анѓушев и останатите говорници согласно програмата.

Прес конференција на ЗПВРМ д-р Кочо Анѓушев, МЕ Крешник Бектеши, ДТИРЗ Александар Младеновски

Ве информираме дека на 15-ти февруари 2018 година (четврток), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, м-р Крешник Бектеши, министер за економија и Александар Младеновски, директор на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони, ќе се обратат на конференција за медиуми во врска со најавената инвестиција на компанијата Саген во ТИРЗ Скопје 1, како и за промоција на Нацрт текстот на Законот за финансиска поддршка на инвестциите.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS