Состанок на ЗПВРМ Анѓушев и МЕ Бекташи со компании

Ве информираме дека на 5 март 2018 година (понеделник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања и м-р Крешник Бектеши, министер за економија ќе одржат состанок претставници на компании - членки на Стопанска комора на Македонија во врска со имплементацијата на мерките од Планот за економски раст.

Ги покануваме претставниците на медиумите во 12:00 часот во сала бр. 3 на 3 кат во објектот на Стопанска комора на Македонија да земат кадри од состанокот, по што вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши ќе дадат изјави за присутните медиуми.

Владата со најголема поддршка за малите и средните претпријатија - промовирана среднорочна програма за поддршка на МСП

1 март, 2018 година

Микро, малите и средните претпријатија ќе бидат најсилно поддржани преку мерките од Планот за економски раст, истакнаа вицепремиерот Кочо Анѓушев, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски на прес конференција која се одржа во Владата на Република Македонија.

Прес конференција на ЗПВРМ Анѓушев, МЕ Бектеши и ДФИТР Деспотовски

Ве информираме дека на 1 март 2018 година (четврток), во Медија центарот на Владата на Република Македонија во 11:00 часот, д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, м-р Крешник Бектеши, министер за економија и Јован Деспотовски, директор на фондот за иновации и технолошки развој, ќе одржат конференција за медиумите.

Ги покануваме претставниците на медиумите да присуствуваат на конференцијата за медиуми и да ги проследат обраќањата на вицепремиерот  Анѓушев, министерот Бектеши и директорот Деспотовски.

Премиерот Заев и владината делегација се сретна со Претседателот на ЕБОР: 86 милиони евра за патна инфраструктура во Македонија

27 февруари, 2018 година

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев и членовите на владината делегација во состав Заменик претседател на владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи, Министерот за финансии Драган Тевдовски и Министерот за економија Крешник Бектеши, остварија средба со претседателот на Европската банка за обнова и развој Сума Чакрабарти во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во организација на ЕБОР.

Учество на вицепремиерот Анѓушев на Инвестициски самит на ЕБОР

Ве информираме дека на 26 февруари 2018 година (понеделеник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, како член на официјална Владина делегација ќе учествува на „Инвестицискиот самит за Западен Балкан“ кој ќе се одржи во седиштето на Европската банка за обнова и развој во Лондон, Обединето Кралство.

Вицепремиерот ќе се обрати на панелот „Одржлив регионален енергетски модел“, ќе присуствува на билатералната средба со претседателот на ЕБОР, г-дин Сума Чакрабарти и ќе се сретне со г-ѓа Сју Берет, директор на ЕБОР за транспорт.

 

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS