Учество на вицепремиерот Анѓушев на бизнис форум со делегација од Иран

Почитувани,

Ве информираме дека на 26 април 2018 година (четврток), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе учествува на „Бизнис форум бизнис делегација од Исламската Република Иран“.

Настанот ќе се одржи во објектот на Стопанска комора на Македонија, во сала 4 на 5-ти кат а ќе започне во 10:00 часот.

Покануваме претставници на медиумите да го проследат обраќањето на вицепремиерот Анѓушев на форумот.

Учество на вицепремиерот Анѓушев на форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“ во организација на ССК

Почитувани,

Ве информираме дека на 25 април 2018 година (среда), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе учествува на форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“, во организација на Сојузот на стопански комори.

Настанот ќе се одржи во хотелот Александар Палас, а ќе започне во 12:00 часот.

Покануваме претставници на медиумите да го проследат обраќањето на вицепремиерот Анѓушев на форумот.

 

Програмата за финансирање на зелената економија (GEFF) во Македонија

Ве информираме дека на 24 април 2018 година (вторник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе учествува на конференција за промоција на „Програмата за финансирање на зелената економија (GEFF) во Македонија“ во организација на Европската банка за обнова и развој.

Настанот ќе се одржи во салата К1 во хотелот Александар Палас, а ќе започне во 11:00 часот.

Покануваме претставници на медиумите да го проследат обраќањето на вицепремиерот Анѓушев на настанот.

Учество на вицепремиерот Анѓушев на конференција во СКМ

Ве информираме дека на 20 април 2018 година (петок), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на конференција во органзиација на Стопанската комора на Македонија, Советот на странски инвеститори и Машинскиот факултет од Скопје на тема: „Зголемување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија со цел подобрување на нивната соработка со странските инвеститори - Можности и предизвици“.

Конференцијата ќе одржи во конференциската сала „Милениум 1“, во хотелот Холидеј Ин и ќе започне во 11:00 часот.

Учество на вицепремиерот Анѓушев на Дигиталниот Самит во Скопје

Почитувани,

Ве информираме дека на 19 април 2018 година, д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе земе учество на вториот ден од „Дигиталниот Самит“ во Скопје.

Вицепремиерот ќе биде дел од жири комисијата на „Натпреварот за убедување“ (Pitching Competition), во период од 09:30-11:30, во салата Борис Трајковски, каде што во рамките од 3-5 минути претставници на старт-ап компании од Република Македонија и регионот ќе имаат можност да ги презентираат своите бизнис идеи, а победникот на натпреварот ќе добие соодветна награда.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS