Интервјуа

Интервју со вицепремиерот за економски прашањаАнѓушев: Син ми од Виена ми рече - ако не смените ништо, не се враќам во Македонија

17 јули, 2017 година

Новиот вицепремиер за економски прашања вели дека е задоволен од тоа како се одвиваат работите по првите 45 дена од неговото прво искуство како бизнисмен во политиката. Во тимот на премиерот Заев, Кочо Анѓушев е најбогатиот министер - во анкетниот лист тој запишал имот вреден 28 милиони евра. Што го натерало овој бизнисмен да влезе во политиката?

Интервју на вицепремиерот Анѓушев за неделникот Капитал – Само со големи и моќни компании може да имаме силна економија и среќни вработени

23 јуни, 2017 година

Кочо Анѓушев влегува во Владата како вицепремиер од позиција на веќе докажан бизнисмен, со повеќе изградени успешни бизниси зад него обединети во Групацијата Фероинвест, која вработува над 850 лица, и како почитуван професор на Машинскиот факултет. Ова е прв пат на две високи функции, премиер и вицепремиер да бидат луѓе кои имаат искуство од реалниот бизнис и можеби затоа очекувањата да се подобрат работите во економијата се многу поголеми. Во интервјуто за “Капитал”, Анѓушев ги објаснува мотивите заради кои ја прифатил оваа функција и главните економски политики и мерки со кои ќе ги подобруваат животниот стандард на граѓаните и условите за водење бизнис.

Pages

Subscribe to RSS - Интервјуа