Соопштенија

Вицепремиерот Анѓушев даде отчет пред граѓаните за сработеното – Зборот е збор: Дневната евтина тарифа ја вративме на граѓаните

10 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања и координација со економските ресори д-р Кочо Анѓушев заедно со министерот задолжен за подобрување на инвестициската клима д-р Зоран Шапуриќ и министeрот задолжен за привлекување на странски инвестиции д-р Аднан Ќахил на конференција за медиумите, во врска со 100-те дена од работењето на Владата ги презентираше ветените и релизираните обврски, како и проектите кои се во тек.

Анѓушев на состанок со компании кои инвестирале или искажале интерес да инвестираат во Македонија – Инвеститорите не треба да имаат дилеми, Владата ќе ги исполни сите услови согласно склучените договори

26 јули, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев оствари средба со претставници на триесетина компании, најголемиот дел корисници на државната помош, но и од компании кои покажале интерес да инвестираат во Република Македонија.

Оваа средба беше одржана со цел да се отстранат дилемите кај постоечките странски инвеститори, но и за да се презентира дел од новиот концепт за привлекување на инвестиции од страна на Владата.

Средба Анѓушев-Жбогар: Реформите во фокусот на Владата на патот кон Евро-атлантска интеграција

7 јули, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев оствари средба со шефот на делегацијата на Европската Унија, Н.Е Самуел Жбогар.

Вицепремиерот Анѓушев упати благодарност до Европската Унија за поддршката на процесот во спроведување на реформите на патот на Република Македонија кон евро-атлантска интеграција.

Средба на вицепремиерот Анѓушев со амбасадорката на Република Австрија Коблер: Со Владина поддршка ќе ја унапредиме соработката помеѓу странските инвеститори и домашните компании

6 јули, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев се сретна со амбасадорката на Република Австрија, Н.Е. м-р Ренате Коблер.

На средбата се разговараше за економската соработка помеѓу Република Македонија и Република Австрија, при што соговорниците се согласија дека за поздравување е континуираниот раст на меѓусебната трговска размена од 2006 година.

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија