Почетна

Вицепремиерот Анѓушев и Администраторот на УСАИД Грин – Американските граѓани преку УСАИД од 1993 даваат поддршка за развој на демократијата, транспарентноста и просперитетот на Северна Македонија

13 ноември 2019


Заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, денес оствари средба со Администраторот на УСАИД, амбасадорот Марк Грин, со кој разговараа за досегашната поддршка од страна на УСАИД, тековните проекти кои се спроведуваат во Северна Македонија, како и за идните форми на соработка, пред се во насока на унапредување на економијата, демократијата, транспарентноста и повисок квалитет на живот на граѓаните.

Вицепремиерот Анѓушев и Вицепремиерката Шекеринска на НАТО индустрискиот ден – Членството во НАТО дава одлична можност на македонските компании да учествуваат во јавните набавки за потребите на Алијансата

13 ноември 2019


Заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и вицепремиерката и министерка за одбрана м-р Радмила Шекеринска се обратија на НАТО индустрискиот ден, настан на кој две НАТО агенции задолжени за реализација на јавните набавки за потребите на Алијансата ги презентираа можностите за компаниите од Република Северна Македонија за учество на тендери кои се спроведуваат.

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши – Силна поддршка за домашните компании преку Законот за финансиска поддршка на инвестиции: во 2018 година реализирани над 110 милиона инвестиции и отворени над 2100 работни места

3 ноември 2019


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, одржаа прес конференција за одлуките на Владата во врска со склучување на договори со 171 домашна компанија кои аплицирале за користење на мерките по Законот за финансиска поддршка на инвестициите, којшто е донесен во мај 2018 година.

Вицепремиерот Анѓушев на средба со директорот за јужна и централна Европа во Стејт Департментот Костеланчик – Република Северна Македонија е целосно посветена на евро-атлантските интеграции

1 ноември 2019


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев оствари средба со г. Дејвид Костеланчик, новоименуваниот директор во канцеларијата за јужна и централна Европа во Стејт Департментот, со кого разговараа за евро-атлантските интеграции на Северна Македонија, како и за економската соработка помеѓу нашата земја и САД.

Стартот на фабриката „Баумер“ од Швајцарија во Бунарџик е уште една успешна приказна за економските политики на Северна Македонија

31 октомври 2019


Денеска го означуваме свечено и официјално почетокот на работата на новата фабрика на „Баумер“, која на својата листа од 38 компании и подружници во 19 земји во светот, ја стави и оваа фабрика и Северна Македонија, рече Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев на свеченоста по повод стартот на работата на оваа фабрика во Трговско индустриската зона 1 во Бунарџик, Скопје.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна