Состанок на ЗПВРМ Анѓушев и МЕ Бекташи со компании

Ве информираме дека на 5 март 2018 година (понеделник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања и м-р Крешник Бектеши, министер за економија ќе одржат состанок претставници на компании - членки на Стопанска комора на Македонија во врска со имплементацијата на мерките од Планот за економски раст.

Ги покануваме претставниците на медиумите во 12:00 часот во сала бр. 3 на 3 кат во објектот на Стопанска комора на Македонија да земат кадри од состанокот, по што вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши ќе дадат изјави за присутните медиуми.

Владата со најголема поддршка за малите и средните претпријатија - промовирана среднорочна програма за поддршка на МСП

1 март, 2018 година

Микро, малите и средните претпријатија ќе бидат најсилно поддржани преку мерките од Планот за економски раст, истакнаа вицепремиерот Кочо Анѓушев, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски на прес конференција која се одржа во Владата на Република Македонија.

English

Прес конференција на ЗПВРМ Анѓушев, МЕ Бектеши и ДФИТР Деспотовски

Ве информираме дека на 1 март 2018 година (четврток), во Медија центарот на Владата на Република Македонија во 11:00 часот, д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, м-р Крешник Бектеши, министер за економија и Јован Деспотовски, директор на фондот за иновации и технолошки развој, ќе одржат конференција за медиумите.

Ги покануваме претставниците на медиумите да присуствуваат на конференцијата за медиуми и да ги проследат обраќањата на вицепремиерот  Анѓушев, министерот Бектеши и директорот Деспотовски.

Премиерот Заев и владината делегација се сретна со Претседателот на ЕБОР: 86 милиони евра за патна инфраструктура во Македонија

27 февруари, 2018 година

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев и членовите на владината делегација во состав Заменик претседател на владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи, Министерот за финансии Драган Тевдовски и Министерот за економија Крешник Бектеши, остварија средба со претседателот на Европската банка за обнова и развој Сума Чакрабарти во рамките на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во организација на ЕБОР.

English

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS