Трибина за мерките од планот за економски раст во Куманово 10.03.2018

Ве информираме дека утре, на 10 март 2018 година (сабота), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, г-ѓа Зорица Апостолска, министерка задолжена за странски инвестиции и д-р Зоран Шапуриќ, министер задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија, ќе учествуваат на трибина со стопанственици од Куманово и кумановскиот регион на која ќе бидат презентирани можностите за компаниите со спроведување на мерките од Планот за економски раст на Владата.

Обраќање на вицепремиерот Анѓушев на настан за Европската недела на стартапи

Почитувани,

Ве информираме дека денес, на 9 март 2018 година (петок), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на настан со кој ќе се одбележи Европската недела на стартапи 2018 (Startup Europe Week 2018),

Настанот е во организација на Фондот за иновации и технолошки развој, ќе започне во 16:00 часот, а ќе се одржи во Центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ на ул „50-та Дивизија“ бр. 22, во близина на Клинички центар и средното училиште за физичка култура „Методија Митевски Брицо“.

Законот за финансиска поддршка на инвестициите влегува во владина процедура – компаниите задоволни од мерките од планот за економски раст

05 март, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши остварија средба со претставници на компаниите - членки на Стопанската комората на Македонија, кадешто ги информираа стопанствениците за динамиката на спроведување на мерките од Планот за економски рааст.

English

Состанок на ЗПВРМ Анѓушев и МЕ Бекташи со компании

Ве информираме дека на 5 март 2018 година (понеделник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања и м-р Крешник Бектеши, министер за економија ќе одржат состанок претставници на компании - членки на Стопанска комора на Македонија во врска со имплементацијата на мерките од Планот за економски раст.

Ги покануваме претставниците на медиумите во 12:00 часот во сала бр. 3 на 3 кат во објектот на Стопанска комора на Македонија да земат кадри од состанокот, по што вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши ќе дадат изјави за присутните медиуми.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS