Средба на вицепремиерот Битиќи со амбасадорката на Шведска Бенгстон – Да го искористиме скандинавското искуство за унапредување на соработката на земјите од Западен Балкан

24 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски  прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи ја прими амбасадорката на Кралството Шведска, Н.Е. г-а Кристин Форсгрен Бенгстон, со која разговараа за економската соработка помеѓу двете земји.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на средба со швајцарската амбасадорка Сутер Техада – Швајцарија е искрен поддржувач на евро-интеграциските процеси, реализираме голем број на проекти за подобар живот на сите граѓани

24 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски  прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи денес оствари средба со амбасадорката на Швајцарија во нашата земја, Н.Е. г-а Сибил Сутер Техада, со која разговараа за имплементацијата на тековните проекти кои се реализираат со поддршка на Швајцарската агенција за соработка и развој (Swiss Development and Cooperation Agency - SDC), како и за идните планови за унапредувањето на соработката.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи во посета на компанијата Еуроедил Холдинг и на средба со бизнисмените од Дебар и Маврово-Ростуше: Владата обезбедува поддршка на компаниите на целата територија на Северна Македонија

24 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, во рамки на серијата консултативни средби, вчера изврши работна посета на општините Дебар и Маврово-Ростуше, при што ја посети фабриката на Еуроедил Холдинг и оствари средба со претставници на компаниите кои работат во овие општини.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и генералниот менаџер на Вик Шоеб го потпишаа договорот за реализација на втората инвестиција на компанијата Вик – Планирани вложувања од 2,5 милиони евра и вработување на 100 лица

23 септември 2020


Германската компанија Вик, која од 2018 година со успех работи во технолошко-индустриската развојна зона во Прилеп, денес потпиша договор за државна помош, со кој се предвидува нова, втора инвестиција на оваа компанија од 2,5 милиони евра и вработување на дополнителни 100 лица. Договорот за државна помош во име на Владата го потпиша вицепремиерот задолжен за економски  прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, додека во име на групацијата Вик го потпиша генералниот менаџер на фабриката во Северна Македонија, Вернер Шоеб.

Undefined

ФИТР: 2,35 милиони евра за поддршка на 84 микро и мали стартап компании

23 септември 2020


Заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, министерот за економија Крешник Бектеши и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски, ги презентираа 84 старт-ап компании, што ќе добијат финансиска поддршка од ФИТР на јавниот повик „Стартапувај 2“.

Undefined

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS