Почетна

Вицепремиерот Битиќи се сретна со словенечкиот амбасадор Предан – Словенија е традиционално добар економски партнер, очекуваме зголемена трговска размена во пост ковид периодот

24 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со новоименуваниот словенечки амбасадор во Северна Македонија, Н.Е. Милан Предан, со кого разговараа за мерките за справување со економската криза предизвикана од коронавирусот, економската соработка помеѓу двете земји и европските интеграции на нашата земја.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на МЕФ 2020 – Владата на Република Северна Македонија тргна храбро во енергетска транзиција, целиме да ги исполниме обврските од Зелениот договор 2050 на ЕУ

23 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата зaдолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, учествуваше на панелот „Предизвиците на регионалната енергетска интеграција во согласност со енергетските приоритети на ЕУ и Зелениот договор 2050 година“, кој се одржа во рамките на Македонскиот енергетски форум 2020.

Undefined

Битиќи на промоција на публикацијата „Големата слика: македонската економија на среден и долг рок“ – Националниот развоен план е стратегија за долгорочен развој на земјава

23 ноември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, преку видео конференциска врска, денес се обрати на промоцијата на публикацијата „Големата слика: македонската економија на среден и долг рок“, изработена од еминентни експерти од земјата, а со поддршка од канцеларијата на Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје. 

Undefined

Од 23-тата Владина седница: Донесена Одлука за постоење на кризна состојба во траење од 30 дена, почнувајќи од денеска

20 ноември 2020


Владата на Република Северна Македонија на денешната 23-та седница донесе Одлука за постоење на кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија, заради заштита на јавното здравје во услови на постоење на пандемија прогласена од Светската здравствена организација од заразната болест КОВИД-19 предизвикана од вирусот САРС-КоВ-2 и заради спречување од негово ширење во зголемен обем со што се загрозува безбедноста на здравјето на населението.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна