Почетна

Премиерот Заев и вицепремиерот Анѓушев во Пробиштип, во посета на словенечката фабрика „Таб Мак“: Оваа инвестиција е пример за идните инвеститори, како на најдобар начин да се користат придобивките од програмите за поддршка на Владата

26 јули 2019


Премиерот Зоран Заев и заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, вчера, заедно со градоначалникот на Општина Пробиштип Драган Анастасов  ја  посетија словенечката фабрика „Таб Мак“ за  оловно-киселински акумулатори во Пробиштип, остварија средба со менаџментот и извршија увид во градежните работи на новиот производствен капацитет.

English

Премиерот Заев и вицепремиерот Анѓушев, на свечено пуштање во работа на објекти за снабдување со квалитетна вода за пиење во општина Пробиштип: Посветени сме на поддржување на мерките кои обезбедуваат подобар и просперитетен живот на граѓаните

26 јули 2019


Премиерот Зоран Заев и заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, заедно со градоначалникот на Општина Пробиштип, Драган Анастасов и државниот секретар во Министерството за финансии на Република Словенија Метод Драгоња, денеска, присуствуваа на свеченоста по повод пуштање во употреба на објекти за снабдување со здрава и квалитетна вода за пиење во Општина Пробиштип, со кои се решава проблемот со водоснабдувањето за жителите на оваа општина.

English

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши го најавија јавниот повик за изградба на фотонапонски електрани на приватно земјиште – Можност за инвестиции во енергетски проекти за сите граѓани

25 јули 2019


Заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, денес, на прес конференција во Владата информираа дека од наредната недела до 27 септември ќе биде распишан јавен повик за изградба на фотонапонски електрани на приватно земјиште со вкупна инсталирана моќност од 27 мегавати по принцип на Премиум.

English

Вицепремиерот Анѓушев на средба со стопанските комори: Владата реализираше низа мерки и ќе продолжи со унапредување на политиките во насока на побрз и одржлив раст на стопанството и економијата23 јули 2019

Владата и бизнис секторот имаат отворена и искрена комуникација, преку која се креираат и имплементираат најсоодветни политики за побрз и одржлив економски раст во Република Северна Македонија, истакна вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев на денешната трета седница на Комисијата за јавно приватен дијалог, која се одржува во рамките на „Проектот за подобра бизнис регулатива“, спроведуван од Стопанската комора на Македонија, Сојузот на стопански комори, МАСИТ и Стопанската комора на Северозападна Македонија, во соработка си ЕПИ центар, поддржан од УСАИД.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна