Почетна

Средба на вицепремиерот Анѓушев со шпанскиот амбасадор Сера – Заложба за интензивирање на економската соработка помеѓу Македонија и Шпанија

18 октомври, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со новиот амбасадор на Кралството Шпанија во Македонија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера.

Вицепремиерот Анѓушев му го честиташе назначувањето на новиот шпански амбасадор и изрази очекување дека соработка помеѓу двете земји ќе продолжи да се развива во позитивна насока.

English

Вицепремиерот Анѓушев на Самит 100: Македонија ќе биде добар партнер и сосед на сите земји во регионот

17 октомври, 2017 година

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев  се обрати на панелот „Е-Концепт за забрзување на на растот базиран на поврзувањето“ што е дел од  „Самитот 100“, на кој учествуваат политичките и бизнис лидерите од Југоисточна Европа.

English

Вицепремиерот Анѓушев на свеченоста за поставување на камен темелник на фабриката Чагатај Кабло: Со новите мерки поддршката за компаниите е позначајна,а ефектите за економијата поголеми

27 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев присуствуваше и се обрати на свеченоста за поставување на камен темелник на инвестицијата на турската компанија Чагатај Кабло во ТИРЗ Скопје.

Вицепремиерот Анѓушев посочи дека компанијата Чагатај Кабло договорот за изградба на објектот го склучила во 2016 година, но не добиле субвенции од Владата бидејќи не успеале да го склучат договорот за  поддршка со претходната влада.

English

Започна Програмата „Dual Training“ - Вицепремиерот Анѓушев: Потребни се реформи во образованието за продуцирање на квалитетни и обучени кадри запотребите на стопанството

27 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на конференцијата со која се одбележа почетокот на Програмата „Dual Training”, која ќе се спроведува преку Делегацијата на германското стопанство во Македонија во наредните три години.

English

Вицепремиерот Анѓушев го презентираше „Планот за економски раст“ пред меѓународната заедница: Мерките на Владата се со јасни критеруими и важат за сите компании

19 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев на јавна трибина во Владата, го презентираше „Планот за економски раст“, односно сетот на економски мерки, пред претставниците од странските амбасади и меѓународните финансиски институции.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна