Почетна

Огромен интерес на малите и средни компании на првиот јавен повик на фондот за иновации и технолошки развој – поднесени 238 проекти со вкупна вредност од 51 милиони евра

24 јуни, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски одржаа прес конференција на која презентираа прелиминарни податоци за апликациите од малите и средни компании доставени на првиот јавен повик за мерките од третиот столб на Планот за економски раст.

English

Mакедонија за една година направи огромни чекори во реформите за енергетскиот сектор – порача вицепремирот Aнѓушев од Aвстрија

23 јуни, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши учествуваа на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија, во организација на Секретаријатот на Енергетската заедница, кој денес се одржа во гратчето Дурштајн во Република Австрија.

English

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши во посета на ТИРЗ Тетово, најавена нова инвестиција од 7 милиони евра

20 јуни, 2018 година


Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши, денеска ја посетија Технолошко-индустриската развојна зона Тетово. За време на посетата тие одржаа средба со менаџментот на компанијата Нормак која ја менаџира зоната во Тетово и ја посетија компанијата Леар Корпорејшн.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна