Почетна

Премиерот Заев и вицепремиерот Анѓушев во посета на Кромберг и Шуберт: Силна поддршка од Владата за странските компании

13 мај, 2018 година

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев придружувани од градоначалничката на општина Битола, Наташа Петровска и пратениците Александар Кирацовски и Горан Милевски во текот на вчерашниот ден беа во посета на компанијата Кромберг и Шуберт којашто работи во индустриската зона Жабени.

English

Oдржана дваесеттата седница на советот за рамномерен регионален развој –распределени 280 милиони денари за реализација на 104 проекти

09 мај, 2018 година

На денешната седница на Советот за рамномерен регионален развој, со која претседаваше Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, распределени се 280 милиони денари од Програмата за рамномерен регионален развој, наменети за реализација на 104 проекти со кои ќе се влијае на развојот на осумте региони на територијата на Република Македонија.

English

Вицепремиерот Анѓушев на презентација на хрватската компанија кончар во Македонија –интензивна соработка на компаниите во регионот за побрз економски раст

10 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, присуствуваше на презентација на хрватската компанија Кончар, одржана во насока на интензивирање на бизнис активностите на оваа компанија во Република Македонија.

English

Вицепремиерот Анѓушев на посета во Тетово – Законот за финансиска поддршка на инвестициите овозможува поддршка за технолошки развој и пораст на конкурентноста

07 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев денеска оствари работна посета во Тетово, каде што посети еден од производствените погони на компанијата Пофикс, којашто се занимава со производство на градежни материјали, а потоа учествуваше и на работен состанок на кој присуствуваа околу пеесет претставници од компании членки на Стопанската комора на Северозападна Македонија.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна