Почетна

Анѓушев: Владеењето на правото и политичката стабилност се основа за економски раст и развој

25 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на панелот „Регулативата во функција на инвестициите“ дел од економскиот форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“.

English

Вицепремиерот Анѓушев: Владата преку премиум моделот овозможува производство на нови 200 мегавати енергија од сонце

24 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев учествуваше на трибина за промоција на „Програмата за финансирање на зелената економија (GEFF) во Македонија“, која ќе се имплементира преку Европската Банка за обнова и развој, со поддршка на Европската Унија, Федералното министерство за финансии на Австрија и Инвестициската рамка за Западен Балкан, а во соработка со Секретаријатот на Енергетската заедница.

English

Вицепремиерот Анѓушев до студентите и учениците: Тесла, Џобс и Цукенберг го сменија светот со својата креативност, охрабрете се и реализирајте ги Вашите соништа и идеи

21 април, 2018 година

Во рамките на одбележувањето на „Светската недела на креативноста и иновациите“, денес на Машнскиот факултет се одржа трибина на која се обратија Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, заменик министерот за образование и наука д-р Арбр Адеми и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски.

English

Вицепремиерот Анѓушев: Преку мерките од Планот за економски раст до повисока соработка помеѓу домашните и странски компании

20 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на „Конференцијата за зголемување на конкурентноста на домашните мали и средни претпријатија со цел подобрување на нивната соработка со странските инвеститори - Можности и предизвици“, во организацијата на Стопанската комора на Македонија, Советот на странски инвеститори и Машинскиот факултет од Скопје.

English

Вицепремиерот Анѓушев на Собраниска комисија за економија – Финаниска поддршка за текстилната и кожарската индустрија ќе може полесно да аплицираат за мерките од Планот за економски раст

19 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања денес се обрати на седницата на Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, за време на второто читање на Предлог Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна