Почетна

Вицепремиерот Анѓушев на „Дигиталниот самит“ – Младите да се охрабрат да ги реализираат своите бизнис идеи, Владата силно ќе ги поддржи старт ап, малите и средните компании

19 април, 2018 година

Десет претприемачи од Република Македонија и од регионот, на вториот ден на „Дигиталниот самит“, во рамките на „Натпреварот за убедување“ (Pitching competition), имаа можност да ги презентираат своите бизнис идеи пред шестчлена жири комисија, во која учество зема и Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев.

English

Вицепремиерот Анѓушев на енергетскиот самит во Берлин : Иднината на енергетиката е во развој на капацитети од обновливи извори

17 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев е на службена посета во Берлин, СР Германија, каде што на покана на германската Влада учествува на „Четвртиот Самит за енергетска транзиција и дијалог за обновливи извори за енергетска сигурност“. 

English

Соопштение за јавност од ЗПВРМ Анѓушев (Реакција на прес-конференцијата на ВМРО-ДПМНЕ)

17 април, 2018 година

Изминатиов период сум предмет на интересирање на опозицијата. Обвинувањата на ВМРО – ДПМНЕ се движат од тоа дека имам финансиска корист од преговорите околу разликата со името со Грција, до тоа дека сум влегол во политиката да ги вратам наводните долгови на компаниите кои ги поседувам. Сите овие обвинувања може да се објаснат со два збора – бескрупулозни лаги.

English

Вицепремиерот Анѓушев на собраниска комисија за економија – законот за финансиска поддршка на инвестиции ќе ја подобри конкурентноста на македонските компании

04 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на седницата на комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на која одговараше на прашања од пратениците за  потребата од донесување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

English

Средба помеѓу Вицепремиерот Анѓушев и словенечкиот министер за економија Почивалшек – Словенија и Македонија имаат голем потенцијал за економска соработка

04 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со министерот за економски развој и технологија на Република Словенија, г-дин Здравко Почивалшек.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна