Почетна

Средба Анѓушев-Маргхем: Споделувањето на информации и искуства од земјите членки се клучни за интеграција на Македонија во ЕУ

26 октомври, 2017 година

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, денес во Брисел, оствари средба со министерка за енергeтика, животна средина и одржлив развој на Кралството Белгија, г-ѓа Мари Кристин Маргхем.

На средбата стана збор за моменталната позиција на Република Македонија во поглед на енергетиката, но и за идните планови и перспективи на Владата во енергетскиот сектор.

English

Вицепремиерот Анѓушев на одбележување на 20 години од формирањето на Макстил: Владата ќе ги поддржи извозно ориентираните компании во нивниот раст и развој

20 октомври, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, присуствуваше на свеченоста со која се одбележаа 20 години од формирањето на компанијата Макстил и 50 годишнината од постоење на челичната индустрија во Република Македонија.

English

Средба на вицепремиерот Анѓушев со шпанскиот амбасадор Сера – Заложба за интензивирање на економската соработка помеѓу Македонија и Шпанија

18 октомври, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со новиот амбасадор на Кралството Шпанија во Македонија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера.

Вицепремиерот Анѓушев му го честиташе назначувањето на новиот шпански амбасадор и изрази очекување дека соработка помеѓу двете земји ќе продолжи да се развива во позитивна насока.

English

Вицепремиерот Анѓушев на Самит 100: Македонија ќе биде добар партнер и сосед на сите земји во регионот

17 октомври, 2017 година

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев  се обрати на панелот „Е-Концепт за забрзување на на растот базиран на поврзувањето“ што е дел од  „Самитот 100“, на кој учествуваат политичките и бизнис лидерите од Југоисточна Европа.

English

Вицепремиерот Анѓушев на свеченоста за поставување на камен темелник на фабриката Чагатај Кабло: Со новите мерки поддршката за компаниите е позначајна,а ефектите за економијата поголеми

27 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев присуствуваше и се обрати на свеченоста за поставување на камен темелник на инвестицијата на турската компанија Чагатај Кабло во ТИРЗ Скопје.

Вицепремиерот Анѓушев посочи дека компанијата Чагатај Кабло договорот за изградба на објектот го склучила во 2016 година, но не добиле субвенции од Владата бидејќи не успеале да го склучат договорот за  поддршка со претходната влада.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна