Почетна

Влада: Се продолжува рокот за аплицирање за финансиска поддршка - 43.500 денари по вработен за центрите за странски јазици и едукативните центри

22 декември 2020

Ве информираме дека на барање на здруженијата на центри за странски јазици и на едукативните центри за деца, Владата на Република Северна Македонија одлучи да излезе пресрет и да го продолжи рокот за аплицирање за грантови за регистрирани компании во оваа дејност до 28-ми декември до 11:59 часот.

Undefined

Влада: Во тек е исплатата на еднократната финансиска помош 6.000 денари за 283 илјади граѓани

22 декември 2020


Владата на Република Северна Македонија продолжува со поддршката на сите граѓани, погодени од кризата предизвикана од КОВИД-19.

Undefined

Од 31-та седница на Владата: Донесена одлука за забрана на летови од Велика Британија и Северна Ирска

21 декември 2020

Владата на Република Северна Македонија вечерва одржа седница на која донесе одлука за забрана на сите авионски летови од Велика Британија и Северна Ирска во Република Северна Македонија до крајот на 2020 година, врз основа на препораката на Комисијата за заразни болести.

Undefined

Влада: Започна пријавувањето за еднократна финансиска поддршка 43.500 денари по вработен за центрите за странски јазици и едукативните центри

21 декември 2020

Во рамките на четвриот пакет економски мерки, денес се објавени јавните повици за издавање на грантови за центри за странски јазици и за едукативни центри за деца, на кој може да се пријават сите регистрирани субјекти кои работат во оваа дејност.

Undefined

Влада: Граѓаните можат да ја користат поддршката од 6.000 денари во било кој период без рокови и ограничувања

21 декември 2020

Владата на Република Северна Македонија потсетува дека граѓаните, кои ќе добијат 6.000 денари еднократна поддршка, истата може да ја користат во кој било период без рокови и ограничувања. Станува збор за околу 300.000 граѓани кои средствата ќе ги добијат на трансакциска сметка.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна