Почетна

Вицепремиерот Битиќи и ДФИТР Петров во посета на Израелската агенција за иновации- Стратешко вмрежување, пристап до технолошко знаење и финансиска поддршка меѓу двете земји

13 јули 2021


Стратешко вмрежување, пристап до технолошко знаење и финансиска поддршка меѓу двете земји, беше главната тема на денешната посета на Израелската агенција за иновации, која ја остварија директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Коста Петров и вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и ДФИТР Петров на средба со израелскиот министер за земјоделство и рурален развој Форер – Примената на модерни технологии носи поголема продуктивност и конкурентност

13 јули 2021


Замeникот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорот на  Фондот за иновации и технолошки развој Коста Петров, во рамките на работната посета на Израел, остварија средба со министерот за земјоделство и рурален развој, Одед Форер, со кого разговараа за продлабочување на економската соработка помеѓу двете земји.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на доделувањето на втората група договори од ТАВ програмата – Со 17,5 милиони евра ќе се реализираат 36 инфрасруктурни проекти во 34 општини за реални потреби на граѓаните

10 јули 2021


Првиот заменик на претседателот на Владата и министер за политички систем и односи помеѓу заедниците, Артан Груби и заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестици, Фатмир Битиќи присуствуваа на настанот на кој беа доделени втората група на договори за реализација на 36 инфраструктурни проекти во 34 општини, за исполнување на реалните потреби на граѓаните.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и директорот Петров – Преку ФИТР се распределени вкупно 5.7 милиони евра за поддршка на 103 проекти на компании за забрзан раст

10 јули 2021

 


Вкупно 5.7 милиони евра ќе се распределат за поддршка на 103 компании, чии проекти се одобрени за финансиска поддршка во рамките на јавниот повик „Кофинансирани грантови за технолошки развој за забрзан раст”, објавија денеска на заедничка прес конференција заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Коста Петров.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна