Почетна

Влада: Граѓаните можат да ја користат поддршката од 6.000 денари во било кој период без рокови и ограничувања

21 декември 2020

Владата на Република Северна Македонија потсетува дека граѓаните, кои ќе добијат 6.000 денари еднократна поддршка, истата може да ја користат во кој било период без рокови и ограничувања. Станува збор за околу 300.000 граѓани кои средствата ќе ги добијат на трансакциска сметка.

Undefined

Од 30-тата седница на Владата: Донесени дополнителни рестриктивни мерки во периодот од 18 декември до 20 јануари; Транспортот на дел од вакцините против КОВИД-19 ќе се реализира преку УНИЦЕФ;

15 декември 2020


Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 30-та седница ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести, поддржани и од Главниот координативен штаб за дополнителни рестриктивни мерки во периодот од 18 декември до 20 јануари.

Undefined

Влада: Еднократната поддршка од 6.000 денари која граѓаните ќе ја добијат можат да ја користат без временски ограничувања

15 декември 2020

 

Владата на Република Северна Македонија информира дека околу 300.000 граѓани кои ќе добијат 6.000 денари, можат да ги користат и после предвидениот рок 25 декември 2020 година.

Undefined

Анализа на финансиската поддршка на работодавачите заради исплата на плати на вработените за месец октомври 2020 година

14 декември 2020


Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на денешната прес-конференција, ја информираше јавноста за искористеноста на мерката финансиска поддршка за исплата на плати за месец октомври 2020 година.

Undefined

Премиерот Заев: 100 дена со граѓаните - 100 дена одговорност, грижа и сигурност

14 декември 2020


Во Владата на Република Северна Македонија денеска се одржа прес-конференција по повод 100 дена од работењето на Владата, на која премиерот Заев, заедно со првиот заменик-претседател и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби, и со заменик-претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси Љупчо Николовски, со заменик-претседателот за координација со економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, и со заменик-претседателот за европски прашања Никола Димитров, ги презентираа остварувањата од работењето на Владата во првите 100 дена.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна