Почетна

Вицепремиерот Битиќи на свеченото отворање на „Јунус центарот за социјални бизниси“ – Владата е посветена да создаде едно општество за сите, развојот на социјалното претриемништво е чекор напред

10 декември 2020


„Социјалното претприемништво, како посебна форма на претприемништвото чија цел е создавање на социјална еднаквост и заедништво, се фокусира на многубројните социјални, еколошки и општествени предизвици. Се отвора комплетно нов сегмент за нашата земја во поглед на бизнис секторот, а отворањето на „Јунус центарот за социјални бизниси“, ќе ни помогне побрзо да го развиваме тој сегмент, и да се стекнеме со нови вештини и идеи за развојот на социјалното претприемништво“, потенцираше во своето воведно обраќање вицепремиерот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, на свеченоста по повод отворањето на „Јунус центарот“ во рамки на Економскиот факултет во Скопје.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на средба со италијанскиот амбасадор Силвестри – Италија ќе продолжи да ја поддржува Северна Македонија во ЕУ интеграциите, постои потенцијал за зголемување на економската соработка

10 декември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба со новоназначениот амбасадор на Република Италија во нашата земја, Н.Е. Андреа Силвестри, на кого му посака успешен мандат, а разговараа за спроведувањето на пакетот анти-кризни мерки, досегашната економска соработка помеѓу двете земји и потенцијалите за продлабочување на истата.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна