Почетна

Усвоени се измените на Законот за финансиска поддршка на инвестиции кои носат бенефиции за компаниите - дозволен пад на приходи од 15% при аплицирање за нови договори како антикризна мерка, дополнителна финансиска поддршка за рамномерен регионален развој

6 август 2021

 

Собранието на Република Северна Македонија ги усвои измените на Законот за финансиска поддршка на инвестиции. Се работи на измени  и дополнувања со кои ќе се релаксираат условите за аплицирање, ќе се влијае на рамномерниот регионален развој, но и ќе се забрзаат процедурите за исплата на средства.

Undefined

Од 94-та седница на Владата: Доделена парична награда од по 10.000 денари за вкупно 300 лица од кои дел пожарникари, а дел останати граѓани кои помогнаа во гаснењето на шумските пожари, кои ја зафатија територијата на државата

4 август 2021

 

Владата на Република Северна Македонија на денешната седница, на предлог на Комисијата за човечки ресурси и одржлив развој донесе Одлука за одобрување средства од резервите на Буџетот за 2021 година со која ќе се додели парична награда од по 10.000 денари за вкупно 300 лица од кои дел пожарникари, а дел останати граѓани кои помогнаа во гаснењето на шумските пожари, кои ја зафатија територијата на државата.

Undefined

Од 93 седница на Владата: Се дигитализира картотеката на Институтот за македонски јазик; Дополнета вредноста на паричната награда за среброто на Дејан Георгиевски со 800.000 денари

31 јули 2021


Владата на Република Северна Македонија на 93-та седница ја разгледа и усвои Информацијата за преземање активности во врска со дигитализацијата на картотеките при Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”, и го задолжи Фондот за иновации и технолошки развој средствата добиени од Министерството за култура во износ од 5.000.000 денари наменски да ги искористи за дигитализацијата на картотеките при Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”, а согласно објавениот јавен повик.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна