Почетна

Од 70-тата седница на Владата: Разгледан напредокот на проектите финансирани преку ИПА 2 и проектите кои се финансираат од меѓународните финансиски институции со препораки за прогрес за нивна реализација

17 мај 2021

 

Владата на Република Северна Македонија на 70-тата тематска седница ја разгледа информацијата за статусот на проектите кои се финансираат преку ИПА 2 програмите и врз основа на анализата за прогресот на проектите на Министерството за финансии донесе заклучоци со задолженија до министерствата и до сите останати институции надлежни за имплементација на проектите, да достават до Министерството за финансии Акциски план со статус за нивната реализација.

Undefined

Битиќи на седницата на Управниот одбор на Коморскиот инвестициски форум за Западен Балкан – Преку дијалог и меѓусебна соработка да креираме политики со кои ќе направиме конкурентен регион, наместо да создаваме конкуренција помеѓу земјите од регионот

14 мај 2021


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, на покана на ко-претседавачите на Коморскиот инвестициски форум (КИФ) за Западен Балкан, Марко Чадеж и Бранко Азески, денеска присуствуваше на седницата на Управниот одбор на КИФ, која се одржа во просториите на Стопанската комора на Србија во Белград.

Undefined

Премиерот Заев од Атина: Американската компанија „TEXAN & Envipco“ која работи во Грција донесе одлука да инвестира и во Северна Македонија

14 мај 2021


Претседателот на Владата Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи одржаа средба со претседателот на грчко-американската комора АмЧам, Николаос Бакацелос и со претставници на компании членки на комората.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна