Од 32-рата седница на Владата: Усвоени втор сет на економски мерки за справување со COVID-19 кризата; Прифатена информација за статусот на проектот за изградба на железничка делница Крива Паланка-граница со Република Бугарија

31 март 2020


Владата на Република Северна Македонија денеска ја одржа својата 32-ра седница на која беше разгледан и усвоен вториот пакет економски мерки за справување со кризата, дизајнирани во широка консултација и суштинска дебата со членовите не Економскиот совет формиран токму за оваа цел, како и низ разговорите што ги имавме со деловната заедница преку стопанските комори, и низ одделните разговори со нашите врвни економски познавачи од академската сфера и со угледните и успешните стопанственици од реалниот сектор.

Состанок на Економско социјалниот совет, претставници на Владата, на гранковите синдикати на ССМ, на Организацијата на работодавачи, со премиерот Спасовски

31 март 2020


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски присуствуваше и се обрати на редовната седница на Економско социјалниот совет составен од претставници на гранковите синдикати, членки на ССМ и на Организацијата на работодавачи, а во којшто Совет членуваат заменичката на претседателот на Владата, задолжена за економски прашања, Мила Царовска, претседателот на Економско социјалниот совет Ѓонул Бајрактар, заменик министер за труд и социјална политика,  дополнителната заменик министерка за труд и социјална политика, Санела Шкриељ. 

Претседателката на Инспекцискиот совет Филиповска-Грашкоска: Спроведени 7.633 надзори, над шеесетина трговци ја намалија зголемената цена на лимоните

30 март 2020


Во периодот од 23-27 март годинава шест Инспекторати спроведоа вкупно 7.633 надзори во различни сектори низ цела држава со цел да се гарантира почитување на мерките и препораките на Владата за заштита од КОВИД-19.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS