Вицепремиерката Царовска на состанок за полугодишниот извештај на ЛРЦП: Со проектите за локална и регионална конкурентност ја подобруваме туристичката понуда на државата

6 aвгуст 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, одржа зум состанок на Управен одбор на проектот за Локална и регионална конкурентност, на којшто присуствуваше преставникот на Европската комисија Никола Бертолини, преставници од Светска банка, како и преставници од проектната единца.

Вицепремиерката Царовска на координативен состанок за проектна апликација за Зелениот климатски фонд – Во фокусот на проектот е зајакнување на националните капацитети за поддршка на отпорноста на човечкиот капитал кон климатските промени

5 август 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, во својство на Национален координатор за Зелениот климатски фонд (ЗКФ), денес, во Клубот на пратеници, организираше координативен состанок на високо ниво, со цел развој на третата проектна апликација за „Програма на подготвителност“ на Зелениот климатски фонд.

Вицепремиерката Царовска и директорот Младеновски во посета на компанијата Витек – Со мерката „младински додаток“ ги стимулираме младите луѓе да се вклучат во производствените компании

31 јули 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со директорот на Дирекцијата за технолошко-индустриските развојни зони, Александар Младеновски, денес ја посетија компанијата Витек во ТИРЗ Скопје 1, чија основна дејност е  производство на хидраулични спојки за висок притисок и гумени црева за градежна механизација и други индустрии.

Царовска на Меѓународна е-конференција за жени лидери: Создаваме мерки за јакнење на економско социјалната состојба на жените

29 јули 2020


Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања, Мила Царовска, учествуваше и се обрати на Меѓународната е-конференција за жени лидери на тема - „Социјалното и економското влијание на Ковид-19 врз жените и девојчињата“, организирана од MASHAV-Израелска агенција за меѓународна соработка и развој.
Вицепремиерката Царовска истакна дека изминатиот период, вклучувајќи ја и пандемијата, е направен исчекор во креирање политики и мерки со кои се зајакнува социјалната и економската состојба на жените и девојчињата во Северна Македонија. 

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS