Вицепремиерката Царовска, заменик министерот Бајрактар и дополнителната заменичка министерка Шкријељ– Реновиран домот „11 Октомври“, се трансформира во Центар за поддршка на згрижувачките семејства

25 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со заменикот министер за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар и дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ, денес извршија увид во завршните работи на реновирањето на просториите на детскиот дом „11 Октомври“,  каде што ќе биде сместен регионалниот Центар за поддршка на згрижувачките семејства.

Вицепремиерката Царовска, дополнителната заменичка министерка Шкријељ и градоначалникот Богоев во посета на градинка во Бардовци – Инвестираме во објекти за квалитетно згрижување на децата и ран детски развој

24 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев, денес извршија работна посета на новата градинка изградена во населбата Бардовци.

Вицепремиерката Царовска, министерот Димковски и директорот Бабовски во посета на компанијата „Којаконеја“- Преку ИПАРД програмата го поддржуваме земјоделството и домашните компании да бидат поконкурентни на меѓународните пазари

24 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори Мила Царовска, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, денес ја посетија компанијата „Којаконеја“ (Coyaconeya), корисник на средства од ИПАРД 2 Програмата.

Од 72-рата седница на Владата: Од петок, 26 јуни, се отвораат сите копнени гранични премини, а од 1 јули и аеродромите; Теретаните и вежбалните се отвораат од 26 јуни, а од истиот ден се дозволува работењето во внатрешниот дел на угостителските објекти

23 јуни 2020

Врз основа на препораките на Комисијата за заразни болести, Владата на Република Северна Македонија на денешната 72-ра седница донесе одлука од петок, 26 јуни 2020 година, целосно да бидат отворени сите гранични премини за непречено движење на патници и возила без приложување на ПЦР тестови, и без упатување до домашна изолација или спроведување во задолжителен државен карантин.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS