Средба Aнѓушев-Брегу: со посилна регионална соработка стануваме поатрактивни за ЕУ

21 јануари 2019

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, се сретна со ново избраниот генерален секретар на Регионалниот совет за соработка (Regional Cooperation Council), г-ѓа Мајлинда Брегу, поранешна пратеничка во албанскиот парламент, министер и портпарол во Владата на Република Албанија.

ВКРСТЕНО ИНТЕРВЈУ Азески: Владата киксна за персоналецот, Анѓушев: Подготвен сум да работам за ништо, ама не и да изгубам се

21 јануари 2019

Линк до интервјуто на Фактор Мк: 

https://faktor.mk/vkrsteno-intervju-azeski-vladata-kiksna-za-personalecot-angjushev-podgotven-sum-da-rabotam-za-nishto-ama-ne-i-da-izgubam-se

Двајцата се познаваат добро и долго. Биле пријатели и на страната на бизнисот, во кое било време. Но Бранко Азески го предложи дотогаш успешниот бизнисмен Кочо Анѓушев, да биде човек на бизнисот, ама во Владата, па Анѓушев стана вицепремиер. Година и половина подоцна - нема кој не го знае Анѓушев, нема кој не знае дека во анкетниот лист пријави имот вреден 28 милиони евра, нема кој не слушна за сите негови бизниси. По толку време  го прашавме Азески дали вицепремиерот ги исполни очекувањата кои ги имал бизнисменот Анѓушев. Него дали има капацитет да стори уште и како планира да го направи тоа. Ова е прво нивно вкрстено соочување. Нивната близина не е тајна, и двајцата велат дека ќе се борат се додека се препознава дека мерките им одат во корист на стопанствениците и додека има демократски амбиент да се работи. Понатаму не. Во интервјуто Анѓушев зборува, за богатството, за плановите кои ги има во енергетиката. Азески за своите очекувања, ама и за неговите забелешки кон оваа Влада.

Анѓушев за извештајот од „Фич“: меѓународните институции го оценуваат позитивно правецот на македонската економија

19 јануари 2019

Во својот последен извештај, кредитната агенција „Фич“, го потврди кредитниот рејтинг „ББ“ на Република Македонија, со позитивен изглед. Во врска со ова заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, нагласи дека ова е потврда за преземените активности, реформите и за правилната насока во која се движи македонската економија.

Вицепремиерот Aнѓушев се сретна со деветнаесетгодишниот Христијан Котески кој иновираше теренско возило за чистење снег

18 јануари 2019

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со деветнаесетгодишниот Христијан Котески, млад автомеханичар од прилепското село Борино, кој со сопствен труд и средства успеал да направи теренско возило за чистење снег.

Вицепремиерот Анѓушев: ФЕНИ е првата успешно решена стечајна постапка во Република Македонија

17 јануари 2019

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев по завршувањето на првиот македонско-бугарски бизнис форум „Македонија - Бугарија 2019“ даде кратка изјава за медиумите и одговараше на новинарски прашања. Во целост ви го пренесуваме одговорот на новинарско прашање кое се однесуваше на успешно завршената стечајна постапка за комбинатот „ФЕНИ индустри“ од Кавадарци.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS