Вицепремиерите Анѓушев и Дончев од бизнис форумот „Македонија-Бугарија 2019“: Подобрена е меѓусебната соработка и правиме конкретни чекори за уште поголеми економски придобивки за двете земји

17 јануари 2019

На првиот бизнис форум „Македонија-Бугарија 2019“, заклучоците на официјалните лица на двете земји е дека по потпишувањето на Договорот за пријателство, добрососедство и соработка, меѓусебната трговска размена помеѓу двете земји е интензивирана, како и дека има потенцијали за уште подобра економска соработка.

Средба помеѓу делегации на Република Македонија и Република Бугарија предводени од вицепремиерите Анѓушев и Дончев: Се интензивираат економската соработка и бизнис релациите помеѓу двете земји

17 јануари 2019

Во пресрет на одржувањето на првиот македонско-бугарскиот бизнис форум „Македонија-Бугарија 2019“, во Владата на Република Македонија се одржа билатерална средба помеѓу заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, Кочо Анѓушев кој беше придружуван од заменик министерот за економија, Кире Наумов и потпретседателот на Советот на Министри на Република Бугарија, Томислав Дончев кој предводеше делегација во состав заменик министер за економија, Александар Манолев и заменик министер за туризам, Љубен Канчев.

Вицепремиерот Анѓушев: Во 2019 започнуваме сериозен градежен процес на патна, железничка и енергетска инфраструктура

27 декември 2018

Во организација на Канцеларијата на Претседателот на Владата на Република Македонија се одржа неформална предновогодишна средба и дружба на економскиот тим министри во Владата на Република Македонија со претседателите на стопанските комори и претставници на бизнис секторот во Република Македонија. 

Со вториот инвестициски бран од Планот за економски раст, Владата на РМ поттикна инвестиции од 2 милијарди денари во проекти со ангажман од над 800 лица со просечна плата од 40.000 денари

26 декември 2018


Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев заедно со заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски денеска на 65 домашни компании им доделија грантови за кофинансирање на проекти од вториот инвестициски бран, во рамки на првиот повик од Столб 3 од Планот за економски раст.

Одржана седница на Националниот совет за одржлив развој – Владата посветено работи на достигнување на поставените цели за одржлив развој на Обединетите нации

25 декември 2018

Денес, во Владата на Република Македонија, се одржа седница на Националниот совет за одржлив развој, интересорско тело со кое претседава Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, а чија главна цел е следењето и креирањето на политики за одржлив развој.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS