Вицепремиерката Царовска, заменикот министер Бајрактар и градоначалникот Богоев го посетија инклузивното детско игралиште во Карпош 2 - Покажавме и докажавме дека се грижиме подеднакво за развојот на сите деца

30 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, заменикот министер за труд и социјална политика, Ѓонул Бајрактар и градоначалникот на општина Карпош, Стефан Богоев,  го посетија инклузивното детско игралиште во Карпош 2, коешто е опремено со реквизити и играчки за деца со попреченост и стандардни реквизити, за да можат сите деца заеднички да се дружат и забавуваат.

Вицепремиерката Царовска во посета на Занаетчиската комора – Промоција на занаетите и средното стручно образование за креирање на кадар за современите потреби на економијата

30 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, денес ја посети Занаетчиската комора, лоцирана на влезот на Старата скопска чаршија, со чии претставници разговараше за поддршката на занаетчиите во услови на кризата предизвикана од коронавирусот Ковид 19 и за предизвиците со кои се соочуваат традиционалните и современите занаети за нивно опстанување на пазарот.

Царовска и Шкријељ на средба со Сојузот на здруженија на пензионери – Стабилизиран пензискиот систем, во 2020 година 324 илјади пензионери земаат секој месец пензии поголеми за 722 денари

30 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ и градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ, се сретнаа со претставници на Сојузот на здруженијата на пензионери и пензионерите од општина Центар, како и со претставници на граѓанската организација „Хуманост“.

Царовска и Шкријељ на средба со „Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобија“- Владата докажа дека создава едно општество за сите

29 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска и дополнителната заменичка министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ, денес, на годишнината од одржувањето на првата „Парада на гордоста“ во Скопје, одржаа работен состанок со преставници на „Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфорбија“. 

Вицепремиерката Царовска и директорот Деспотовски во посета на Пакомак – Преку ФИТР се поддржува технолошки развој и комерцијализација на иновации на 430 домашни микро, мали и средни компании, за 70 пати е зголемено финансирањето на проекти

29 јуни 2020


Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, денес ја посетија компанијата Пакомак, корисник на кофинансиран грант за комерцијализација на иновации преку ФИТР.

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS