Службено патување на вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши во Република Австрија

Ве информираме дека на 22 и 23 јуни, заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, ќе оставарат службено патување во Република Австрија кадешто ќе учествуваат на настани во организација на Секретаријатот на Енергетската заедница.

Денес, во Виена, вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши ќе учествуваат на Форумот за одржливост, кадешто министерот ќе се обрати на панелот за високи гости „Енергетски и климатски политики во Енергетската заедница по 2020 година“, додека утре во градчето Вахау ќе учествуваат на годишниот состанок на министрите за енергтетика, индустрија и економија. Тема на овој состанок е енергетската транзиција во земјите потписнички на Договорот за Енергетска заедница.

Friday, June 22, 2018 - 08:30 to Saturday, June 23, 2018 - 08:30