Почетна

Вицепремиерот Анѓушев на собраниска комисија за економија – законот за финансиска поддршка на инвестиции ќе ја подобри конкурентноста на македонските компании

04 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на седницата на комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на која одговараше на прашања од пратениците за  потребата од донесување на Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

English

Средба помеѓу Вицепремиерот Анѓушев и словенечкиот министер за економија Почивалшек – Словенија и Македонија имаат голем потенцијал за економска соработка

04 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со министерот за економски развој и технологија на Република Словенија, г-дин Здравко Почивалшек.

English

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бекташи го презентираа предлог законот за енергетика – Законот носи придобивки за граѓаните, компаниите и државата

30 март, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши одржаа прес конференција на која го презентираа Предлог Законот за енергетика, кој беше усвоен на Владина седница минатата недела.

English

Повик за искажување интерес

ПОВИК ЗА ИСКАЖУВАЊЕ ИНТЕРЕС

за Проект за воспоставување на Систем за координација во планирањето, спроведувањето, мониторинг и евалуација на политиката за рамномерен регионален развој (СиРеРа)

 

Кабинетот на Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања и координација на економски ресори и Амбасадата на Швајцарија во Република Македонија преку Швајцарската агенција за соработка и развој, спроведуваат проект во рамки на програмата за Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој во Македонија.

СиРеРа Проектот е во потрага по експерти кои се заинтересирани да бидат дел од Проектна единица за спроведување на проектот (ПЕСП) која се очекува да започне со работа во април 2018 година и ќе трае до декември 2020 година. КЗПВРМЕП го објавува овој повик за искажување интерес за експерти за клучни позиции во ПЕСП кои ќе бидат ангажирани штом се заврши процедурата за селекција на членовите на ПЕСП и се создадат соодветни технички услови за работа.

English

Стопанствениците од Гази баба со поддршка за мерките од планот за економски раст – бараат брзо донесување на законот за финансиска поддршка на инвестициите

30 март, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на состанокот на Бизнис Клубот на Општина Гази Баба, на кој присуствуваа градоначалникот Борис Георгиевски и претставници на компании кои работат во општината.

Вицепремиерот Анѓушев потенцираше дека во оваа општина функционираат голем број на успешни компании, чиешто работење е многу значајно за развојот на економијата во Скопје, но и на македонската економија воопшто.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна