Почетна

Вицепремиерот Битиќи на средба со шпанскиот амбасадор Лоренцо Сера – Поддршката од Кралството Шпанија е важна за остварување на европските аспирации на Република Северна Македонија

14 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера и претставници на канцеларијата за трговско-економска соработка на Кралството Шпанија, со кои разговараше за потенцијалите за економска соработка помеѓу двете земји.

English

Битиќи: Преку инклузивен процес работиме на политики кои ќе носат развојна и одржлива економија и создавање на нови работни места за граѓаните

11 септември 2020


Почитувани граѓанки и граѓани, почитувани претставници на медиумите,

Чест и задоволство ми е што денеска пред вас и пред целата јавност имам можност да го презентирам мандатното писмо, за нашите обврски на кои не задолжи претседателот на Владата но за кои најважно, ние сме одговорни пред вас граѓаните. Наша обврска е во следните 4 години да ги оствариме овие заложби за да го направиме вашиот живот подобар – секој во својот ресор.

English

Средба Битиќи – Задорожњук: Северна Македoнија и Украина имаат пријателски односи, како и заеднички стратешки цели

11 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, ја прими амбасадорката на Украина, Н.Е. д-р Наталија Задорожњук, со која разговараа за економските односи помеѓу двете земји, како и за можностите за идна економска соработка.

English

Вицепремиерот Битиќи на работен состанок со МАТТО – Мерките од четвртиот сет се креираат во координација со сите засегнати страни

11 септември 2020


Во рамките на серијата на средби со стопанските комори, граѓански организации и странски партнери, а во насока на креирање квалитетни мерки кои ќе одговорат на потребите на бизнис секторот, работниците и граѓаните, заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, вчера вечер во хотелот Хилтон Дабл Три, имаше средба со Македонско-турската стопанска комора МАТТО, на која присуствуваше и претседателот на МАТТО, Ајдован Адемовски.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна