Почетна

Средба на премиерот Заев со претставници на Грчката бизнис асоцијација во Скопје: Честитки за новата Влада и иницијативи за унапредување на соработката со цел развој на економиите и бенефити за граѓаните на двете држави

10 септември 2020


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од заменикот на претседателот на Владата за економски прашања, Фатмир Битиќи, се сретна со Арис Влахос, претседател на Грчката бизнис асоцијација во Скопје и со претставници од Асоцијацијата, во којашто членуваат големите грчки компании, коишто работат во државава.

English

Вицепремиерот Битиќи на работен состанок со Стопанската комора на Северозападна Македонија – Владата и коморите мора да соработуваат во интерес на граѓаните и економијата

10 септември 2020


Во свечената сала на Владата, на инцијатива на заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес се одржа работен состанок, на кој присуствуваше претседателот на Стопанската комора на Северозападна Македонија, Неби Хоџа и други претставници од компании, членки на комората, а на кој се дискутираше за идните економски политики на Владата, како и тековните предизвици со кои се соочуваат компаниите во време на социо-економската криза.

English

Вицепремиерот Битиќи на средба со амбасадорката Галовеј – Обединетото Кралство е традиционално добар партнер на Северна Македонија, економската соработка продолжува да се интензивира

10 септември 202


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, преку видео конференциска врска, се сретна со амбасадорката на Обединетото Кралство, Н.Е. Рејчел Галовеј, со која разговараа за економските приоритети на Владата во новиот мандат, тековната и идна економска соработка помеѓу двете земји како и можностите за развој на истата. 

English

Средба на вицепремиерот Битиќи со германската амбасадорка Холштајн – Економската соработка со СР Германија е исклучително добра, Владата останува отворена за соработка на сите нивоа

10 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес се сретна со амбасадорката на Сојузна Република Германија, Н.Е. Анке Холштајн,  со која разговараа за економската соработка помеѓу двете земји, справувањето со социо-економската криза предизвикана од коронавирусот, политиките на Владата за новата развојна економија, како и за реформи преку системски решенија со кои би се сузбивала корупцијата и би се намалувала сивата економија во земјата.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна