Почетна

Средба на премиерот Заев со претставници на Здружението за заштита на правата на акционери во „Топлификација“ АД: Владата е посветена на приоритетите на граѓаните во сите области од нејзините надлежности

10 септември 2020


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од Фатмир Битиќи, заменик-претседател на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, се сретна со претставници на Здружението за заштита на правата на акционери во „Топлификација“ АД.

English

Вицепремиерот Битиќи и министерот Бектеши на средба со Занаетчиската комора – Обезбедивме поддршка за занаетчиите во време на кризата, новиот сет на мерки ќе биде насочен кон оние на кои им потребна поддршка

 

9 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација на економските ресори, Фатмир Битиќи, заедно со министерот за економија Крешник Бектеши остварија средба со претставници на Занаетчиската комора, кадешто се разговараше за предизвиците со кои се соочуваат занаетчиите во перидот на социо-економската криза предизвикана од КОВИД-19 и нивните видувања за начините на поддршка за опстојување и развој на занаетчиството во нашата земја.

English

Средба на вицепремиерот Битиќи со постојаната координаторка на ООН во земјата Дуџак – Агенциите на ООН во Северна Македонија обезбедуваат силна поддршка на институциите за обезбедување на побрз и одржлив економски развој

9 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација на економските ресори, Фатмир Битиќи, оствари средба со постојаната координаторка на Обединетите Нации во Северна Македонија, Росана Дуџак, со која разговараа за тековните проекти во кои Владата и државните институции соработуваат со агенциите на ООН, како и за идната соработка, се со цел обезбедување на побрз и одржлив економски развој на земјата и подобар животен стандард на граѓаните.

English

Заев: Денеска сме тука да изнајдеме решение кое ќе биде фер за лозарите, винариите и државата

8 септември 2020


Денеска, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања и координација со економските ресори Фатмир Битиќи и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа во Кавадарци одржаа средба со лозарите. 

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна