Почетна

Вицепремиерот Битиќи и амбасадорката на Црна Гора Петровиќ – Земјите во регионот делат исти предизвици, заеднички да работиме на нивно надминување и подигнување на конкурентноста на регионот

22 септември 2020


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски  прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи се сретна со амбасадорката на Црна Гора во нашата земја, Н.Е. г-а Марија Петровиќ, со која разговараа за заедничките предизвици на земјите од регионот на Западен Балкан, евро интеграциите и унапредувањето на економската соработка помеѓу двете земји.

Undefined

Средба на вицепремиерот Битиќи со генералната секретарка на СРС Брегу – Да се искористи моментумот за унапредување на регионалната економска соработка

21 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со генералната секретарка на Советот за регионална соработка - СРС (Regional Cooperation Council-RCC), Мајлинда Брегу, со која разговараа за унапредувањето на економската соработка на земјите од Западен Балкан.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи на презентација на извештајот за ИКТ индустријата – ИКТ индустријата е многу важна за економскиот развој, за дигитализација и прилагодување на компаниите на новите услови за работа

21 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес на покана на комората за информатичко-комуникациски технологии МАСИТ, имаше воведно обраќање на настанот за Презентација на извештајот на ИКТ индустријата, кој се одржа преку видео-конференциска врска. Покрај Вицепремиерот, свое воведно обраќање имаа и амбасадорката на Швајцарија, Н.Е. г-а Сибил Зутер и претседателката на управниот одбор на МАСИТ, Анета Антова Пешева.

Undefined

Вицепремиерот Битиќи и директорот Деспотовски: Поддржуваме 87 компании да реализираат проекти за побрзо справување со КОВИД-19 со вкупна вредност од околу 3 милиони евра

19 септември 2020


Вкупно 87 компании, кои планираат да реализираат проекти во вредност од околу 3 милиони евра, се избрани во финалната селекција од повикот за ко-финансирани грантови за брзо прилагодување од КОВИД-19, соопштија денес на прес-конференција во Владата, заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски. Овој инструмент е дел од третиот сет на мерки кој Владата го усвои за поддршка на граѓаните и стопанството, а за полесно надминување на социо-економската криза предизвикана од коронавирусот КОВИД-19.

Undefined

Средба Битиќи – Сахакјан: Активна е соработката на Владата со УНДП во спроведување на проекти за Целите за одржлив развој и Агендата 2030

18 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, се сретна со постојаната претставничка на Развојната програма на Обединетите Нации (УНДП) во нашата земја, Нарине Сахакјан, со која разговараа за тековните проекти кои се проведуваат со меѓусебна соработка, како и за намерите на Владата за унапредување на соработката, особено во проекти за побрз и одржлив развој на економијата.

Undefined

Pages

Subscribe to RSS - Почетна