Почетна

Mакедонија за една година направи огромни чекори во реформите за енергетскиот сектор – порача вицепремирот Aнѓушев од Aвстрија

23 јуни, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши учествуваа на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија, во организација на Секретаријатот на Енергетската заедница, кој денес се одржа во гратчето Дурштајн во Република Австрија.

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши во посета на ТИРЗ Тетово, најавена нова инвестиција од 7 милиони евра

20 јуни, 2018 година


Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши, денеска ја посетија Технолошко-индустриската развојна зона Тетово. За време на посетата тие одржаа средба со менаџментот на компанијата Нормак која ја менаџира зоната во Тетово и ја посетија компанијата Леар Корпорејшн.

Вицепремиерот Анѓушев: Земјите од Југоисточна Европа ќе станат еден пазар за електрична енергија, што ќе донесе конкурентни цени за граѓаните

30 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на отворањето на работилницата за „ Техничка поддршка за институционалната поставеност на организираниот ден-однапред пазар на електрична енергија“, во организација на Македонскиот електро преносен систем оператор.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна