Почетна

Премиерот Заев за средбите со претставниците на управните одбори и извршни директори на германските компании: Поттикнавме интерес и очекуваме нов развој на соработката со германското стопанство

13 јуни 2019


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, заедно со заменик претседателот на владата задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев,  одржаа и директни средби со претставници на германските компании за време на посетата на Берлин, на покана на Стопанската комора на СР Германија за источна Европа. 

Премиерот Заев и вицепремиерот Анѓушев пред претставниците на најголемите германски компании: Ова е вистинско време за инвестиции во Северна Македонија во предвидлива и одржлива средина за развој

13 јуни 2019


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и заменикот претседателот во Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев, денеска на работната средба со претставници на дел од најголемите компании од СР Германија, разговараа за потенцијалите за соработка и за инвестиции во Северна Македонија. 

Премиерот Заев на годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство: Двесте компании со германски капитал вработуваат 20 илјади граѓани, тоа е доказ дека нашата земја има европски стандарди за бизнис

12 јуни 2019


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, во придружба на заменикот на претседателот на Владата на РСМ задолжен за координација со економските ресори Кочо Анѓушев, ја започна дводневната посета на СР Германија со учество на свечениот годишен прием на Здружението за Источна Европа на германското стопанство.

Вицепремиерот Анѓушев и министерката Апостолска на средба со јапонска бизнис делегација – Република Северна Македонија би можела да биде порта за јапонските компании кон Европа

11 јуни 2019


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерката задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска, денес остварија средба со јапонска бизнис делегација предводена од г. Јошихиро Секи, државниот министер за економија, трговија и индустрија на Јапонија, пред кои ги презентираа можностите за инвестирање во нашата земја. 

Вицепремиерот Анѓушев заедно со министрите Тевдовски, Бектеши и Николовски на средба со Чешкиот Премиер Андреј Бабиш –Економските потенцијали на двете земји да се искористат за поинтензивна соработка

11 јуни 2019


За време на официјалната посета на Република Северна Македонија, претседателот на Владата на Чешката Република, Н.Е. г. Андреј Бабиш, на работен појадок се сретна со економскиот тим на Владата, предводен од вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, кој беше заедно со министерот за финансии д-р Драган Тевдовски, м-р Крешник Бектеши и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна