Почетна

Отворен вториот производствен капацитет на холандската компанија Антура МК во Кочани – инвестиција од 9 милиони евра и 250 нови вработувања

06 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше на свеченото отворање на вториот производствен капацитет на компанијата Антура МК во Кочани. Во своето обраќање Вицепремиерот Анѓушев истакна дека мерките од Планот за економски раст ги даваат посакуваните резултати.

Вицепремиерот Анѓушев на јавна расправа за законот за енергетика: Овој закон обезбедува конкурентност на пазарот и е за доброто на сите граѓани

04 мај, 2018 година

На денешната јавна расправа за Предлог Законот за енергетика, која се организираше во Собранието на Република Македонија, Заменик Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, порача дека овој закон се носи за доброто на граѓаните и дека обезбедува конкурентност во енергетскиот сектор, што значи поквалитетни услуги за сите.

Фени работи успешно со над 700 вработени, потребна е дискусија базирана на факти

28 април, 2018 година

Кабинетот на заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, во однос на објавите во медиумите, поврзани со комбинатот Фени Индустри, чувствува потреба да ја информира јавноста со цел добивање на реална слика на моменталната состојба во комбинатот.

Анѓушев: Владеењето на правото и политичката стабилност се основа за економски раст и развој

25 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на панелот „Регулативата во функција на инвестициите“ дел од економскиот форум „Инвестиции за долгорочен економски развој“.

Вицепремиерот Анѓушев: Владата преку премиум моделот овозможува производство на нови 200 мегавати енергија од сонце

24 април, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев учествуваше на трибина за промоција на „Програмата за финансирање на зелената економија (GEFF) во Македонија“, која ќе се имплементира преку Европската Банка за обнова и развој, со поддршка на Европската Унија, Федералното министерство за финансии на Австрија и Инвестициската рамка за Западен Балкан, а во соработка со Секретаријатот на Енергетската заедница.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна