Почетна

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши го најавија јавниот повик за изградба на фотонапонски електрани на приватно земјиште – Можност за инвестиции во енергетски проекти за сите граѓани

25 јули 2019


Заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија м-р Крешник Бектеши, денес, на прес конференција во Владата информираа дека од наредната недела до 27 септември ќе биде распишан јавен повик за изградба на фотонапонски електрани на приватно земјиште со вкупна инсталирана моќност од 27 мегавати по принцип на Премиум.

Вицепремиерот Анѓушев на средба со стопанските комори: Владата реализираше низа мерки и ќе продолжи со унапредување на политиките во насока на побрз и одржлив раст на стопанството и економијата23 јули 2019

Владата и бизнис секторот имаат отворена и искрена комуникација, преку која се креираат и имплементираат најсоодветни политики за побрз и одржлив економски раст во Република Северна Македонија, истакна вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев на денешната трета седница на Комисијата за јавно приватен дијалог, која се одржува во рамките на „Проектот за подобра бизнис регулатива“, спроведуван од Стопанската комора на Македонија, Сојузот на стопански комори, МАСИТ и Стопанската комора на Северозападна Македонија, во соработка си ЕПИ центар, поддржан од УСАИД.

Вицепремиерот Анѓушев во посета на општина Градско: Се решаваат реални проблеми на граѓаните

20 јули 2019


Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски, ја посетија општина Градско, каде од градоначалникот Роберт Бешовски беа информирани за тековните проекти со кои се надминуваат реалните проблеми на граѓаните во општината.

Вицепремиерот Анѓушев, МЗШВ Димковски и директорот Бабовски во посета на откупниот центар Ником во Градско – Инвестициите во откупните центри ги решаваат проблемите за откуп и пласман на земјоделските производи

19 јули 2019


Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, министерот за земјоделство, шумарство и водостопаnство Трајан Димковски, директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој Николче Бабовски и градоначалникот на Градско Роберт Бешовски, го посетија откупниот центар за овошје и зеленчук Ником во Градско, корисник на средства од ИПАРД 2 програмата.

Потпишани 74 договори за развој на селата и подрачјата со специфични развојни потреби – Наменети 2 милиони евра за рамномерен регионален развој

18 jули 2019


Со средства од Програмата за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа до крајот на годината ќе бидат реализирани 74 нови проекти за развој на селата и на подрачјата со специфични развојни потреби во 54 општини. Вкупната вредност на проектите е 124 милиони денари, или 2 милиони евра.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна