Почетна

Вицепремиерот Битиќи на работен состанок со Стопанската комора на Северозападна Македонија – Владата и коморите мора да соработуваат во интерес на граѓаните и економијата

10 септември 2020


Во свечената сала на Владата, на инцијатива на заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес се одржа работен состанок, на кој присуствуваше претседателот на Стопанската комора на Северозападна Македонија, Неби Хоџа и други претставници од компании, членки на комората, а на кој се дискутираше за идните економски политики на Владата, како и тековните предизвици со кои се соочуваат компаниите во време на социо-економската криза.

English

Вицепремиерот Битиќи на средба со амбасадорката Галовеј – Обединетото Кралство е традиционално добар партнер на Северна Македонија, економската соработка продолжува да се интензивира

10 септември 202


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, преку видео конференциска врска, се сретна со амбасадорката на Обединетото Кралство, Н.Е. Рејчел Галовеј, со која разговараа за економските приоритети на Владата во новиот мандат, тековната и идна економска соработка помеѓу двете земји како и можностите за развој на истата. 

English

Средба на вицепремиерот Битиќи со германската амбасадорка Холштајн – Економската соработка со СР Германија е исклучително добра, Владата останува отворена за соработка на сите нивоа

10 септември 2020


Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања и координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, денес се сретна со амбасадорката на Сојузна Република Германија, Н.Е. Анке Холштајн,  со која разговараа за економската соработка помеѓу двете земји, справувањето со социо-економската криза предизвикана од коронавирусот, политиките на Владата за новата развојна економија, како и за реформи преку системски решенија со кои би се сузбивала корупцијата и би се намалувала сивата економија во земјата.

English

Средба на премиерот Заев со претставници на Здружението за заштита на правата на акционери во „Топлификација“ АД: Владата е посветена на приоритетите на граѓаните во сите области од нејзините надлежности

10 септември 2020


Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, придружуван од Фатмир Битиќи, заменик-претседател на Владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, се сретна со претставници на Здружението за заштита на правата на акционери во „Топлификација“ АД.

English

Pages

Subscribe to RSS - Почетна