Најави

Известување

12 декември, 2017 година

Почитувани,

Ве известуваме дека утре, на 13 декември 2017 година (среда), д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања ќе се обрати на три настани.

Во 11:00 часот во хотел Александар Палас, вицепремиерот Анѓушев ќе се обрати на форум на тема: „Преку интернационализација на стопанството до поголем економски раст“, во организација на УСАИД и ЕПИ центар.

Известување

11 декември, 2017 година

Почитувани,

Ве информираме дека на 11 декември 2017 година (понеделник), д-р Кочо Анѓушев, заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања и м-р Крешник Бектеши, министер за економија, ќе одржат брифинг во врска со текстот на новиот Предлог Закон за енергетика.

Известување

1 декември, 2017 година

Почитувани,

Ве информираме дека на 1 декември 2017 година (петок), д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе се обрати на свеченоста по повод потпишување на договор за закуп на градежно земјиште помеѓу Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони и компанијата Мурат Тиџарет во ТИРЗ Скопје 2.

Известување

30 ноември, 2017 година

Ве известуваме дека утре, на 30 ноември 2017 година (четврток), д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања ќе присуствува на два настани.

Во 10:00 часот во конгресната сала 1 во хотелот „Александар Палас“, вицепремиерот Анѓушев ќе се обрати на „Бизнис форумот на странските инвеститори и домашни компании кои имаат потенцијал да станат нивни добавувачи“, во организација на Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори.

Известување

26 ноември, 2017 година

Ве информираме дека на 26 ноември 2017 година (недела), д-р Кочо Анѓушев, Заменик претседател на Владата задолжен за економски прашања, ќе одржи прес конференција на која ќе презентира дел од ставките предвидени за економски развој во предлог буџетот за 2018 година.

Прес конференцијата ќе започне во 14:00 часот, а ќе се одржува во медиа центарот на Владата на Република Македонија.

Pages

Subscribe to RSS - Најави