Соопштенија

Демант за објавена лажна вест на телевизија Алфа

Почитувани,

 

Владата на Република Македонија во име на претседателот на Владата, Зоран Заев и Заменик на претседателот на Владата, Кочо Анѓушев, а се со цел точно, транспарентно и целосно информирање на јавноста Ви го испраќаме следното соопштение во кое е вклучен демант кој се однесува на прилогот емитуван на ТВ Алфа на 11.10.2018 година насловен како „Заев: Вината на Анѓушев не е докажана“.

English

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПОРТПАРОЛОТ НА ВМРО-ДПМНЕ ДИМЧЕ АРСОВСКИ ОДРЖАНА НА 10-ТИ ОКТОМВРИ 2018 ГОДИНА

Во врска со прес конференцијата на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски одржана на 10-ти октомври 2018 година, преку која повторно се врши обид за нарушување на угледот на вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев би сакале да ја информираме јавноста за следното:

Процесот на продажбата на компанијата Energy Delivery Solution (EDS), иако станува збор за 100 % приватна компанија,  беше извршен потполно транспарентно, при што јавноста беше правовремено известувана за продажбата уште oд самиот почеток.

English

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПОРТПАРОЛОТ НА ВМРО-ДПМНЕ ДИМЧЕ АРСОВСКИ ОДРЖАНА НА 9-ТИ ОКТОМВРИ 2018 ГОДИНА

Почитувани,

Во врска со прес конференцијата на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски одржана на 9-ти октомври 2018 година, на која се изнесени низа на невистини и шпекулации поврзани со заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, а во врска со продажбата на компанијата Energy Delivery Solution (EDS), сметаме дека јавноста треба повторно да ја слушне вистината.

English

Вицепремиерот Анѓушев на пленарна собраниска седница: Законот за енергетика е европски и е во интерес на Македонските граѓани

3 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, се обрати на пленарната седница на Собранието на Република Македонија, на која се разгледуваше Предлог Законот за енергетика.

English

Став за стечајна постапка Фени индустри

25 април, 2018 година

Почитувани,

Во врска со информациите во јавноста поврзани со стечајната постапка во Фени индустри, би сакале да Ве информираме дека стечајна постапка се води во согласност со Законот за стечај, со соодветни органи на управување за зачувување на стечајната маса, со крајна цел заштита на интересите на доверителите.

English

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија