Соопштенија

Владата на Република Македонија станува партнер во финансирање иновативни проекти на домашните компании

12 февруари, 2018 година

Во Владата на Република Македонија денеска се одржа свеченост по повод доделувањето на договорите за финансирање на иновативни проекти на 20 домашни микро, мали и средни претпријатија кои аплицираа на два јавни повици спроведени од страна на Фондот за иновации и технолошки развој.

 

English

Анѓушев и Сугарески на средба со МЖ транспорт – Наследена е тешка финансиска состојба, Владата бара долгорочно решение за надминување на проблемите

07 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија д-р Кочо Анѓушев и министерот за транспорт и врски м-р Горан Сугарески, денес остварија средба со раководството на Македонски железници транспорт А.Д. Скопје.

На средбата беше направен пресек на работата како и презентација на моменталната состојба на претпријатието од страна на претседателот на управниот одбор и генерален директор Љубиша Ристиќ.

English

Вицепремиерот Анѓушев на свеченото отворање на CEED Hub – Владата силно ќе ги поддржи микро, малите и средни претпријатија

29 јануари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија д-р Кочо Анѓушев присуствуваше на свеченото отворање на новите простории на Бизнис Центарот за претприемништво и извршен развој (CEED Hub).

English

Појаснување за Фени

26 јануари, 2018 година

Почитувани,

Во правец на точно и јасно информирање на јавноста, посочуваме дека Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, на поставеното прашање кое се однесува на повторно започнување со работа на комбинатот Фени, односно дали истиот повторно ќе започне со работа во февруари оваа година, посочи дека согласно информациите со кои тој располага, е дека започнувањето со работа на Фени би било во февруари, при кое нешто не го определи конкретниот датум, на начин како што беше наведено во дел од медиумите.

English

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија