Соопштенија

Вицепремиерот Анѓушев: ЕЛЕМ постапува спротивно од насоките на Владата

19 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев го реафирмира ставот на Владата во однос на објавените јавни повици од страна на АД ЕЛЕМ, со вкупна проценета вредност од 80 милиони евра.

Вицепремиерот Анѓушев потсетува дека Владата го повика раководството на АД ЕЛЕМ, веднаш да го стопира објавувањето на јавните повици, се со цел да се избегне штета на буџетот на компанијата, како и на Република Македонија, во чија целосна сопственост е АД ЕЛЕМ.

Вицепремиерот Анѓушев: Веднаш да сопре процесот на објавување на јавните повици од страна на АД ЕЛЕМ

15 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања реагираше во однос на денешната прес конференција на АД ЕЛЕМ на која е соопштено дека ќе бидат објавени јавни повици за набавка на рударска опрема за РЕК Битола и за изградба на топлификација на Битола, Новаци, Логоварди и Могила во вредност од околу 80 милиони евра.

Тој потенцираше дека процедурите за објавување на јавни повици за овие два проекти треба да бидат стопирани во истиот момент.

Средба Анѓушев – Линде: Примерот на Шведска со обновливи извори на енергија апликативен за Македонија

12 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, е во дводневна посета на Кралството Шведска.

Вицепремиерот Анѓушев вчера оствари средба со г-ѓа Ан Линде, министерка за европски прашања и трговија на Кралството Шведска.

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија кој се одржа во градчето Дурштајн во Република Австрија. Неформалниот состанок на министри

11 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија кој се одржа во градчето Дурштајн во Република Австрија.

Неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија се одржа на иницијатива на Еврокомесарот за добрососедска политика и преговори за проширување, Н.Е. г. Јоханес Хан и директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница г. Јанез Копач.

Средба на вицепремиерот Кочо Анѓушев со амбасадорот на САД Н.Е. Џес Бејли - Македонија и САД се пријателски држави, соработката во полето на економијата ќе продолжи со засилено темпо

8 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со амбасадорот на Соединетите Американски Држави, Н.Е. г. Џес Бејли, кој беше придружуван од г. Џејмс Стејн од УСАИД и претставници од економскиот сектор на американската амбасада.

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија