Соопштенија

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија кој се одржа во градчето Дурштајн во Република Австрија. Неформалниот состанок на министри

11 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, д-р Кочо Анѓушев, учествуваше на неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија кој се одржа во градчето Дурштајн во Република Австрија.

Неформалниот состанок на министри за енергетика, индустрија и трговија се одржа на иницијатива на Еврокомесарот за добрососедска политика и преговори за проширување, Н.Е. г. Јоханес Хан и директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница г. Јанез Копач.

English

Средба на вицепремиерот Кочо Анѓушев со амбасадорот на САД Н.Е. Џес Бејли - Македонија и САД се пријателски држави, соработката во полето на економијата ќе продолжи со засилено темпо

8 јуни, 2017 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со амбасадорот на Соединетите Американски Држави, Н.Е. г. Џес Бејли, кој беше придружуван од г. Џејмс Стејн од УСАИД и претставници од економскиот сектор на американската амбасада.

English

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија