Почетна

Вицепремиерот Анѓушев и министерот Бектеши во посета на ТИРЗ Тетово, најавена нова инвестиција од 7 милиони евра

20 јуни, 2018 година


Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши, денеска ја посетија Технолошко-индустриската развојна зона Тетово. За време на посетата тие одржаа средба со менаџментот на компанијата Нормак која ја менаџира зоната во Тетово и ја посетија компанијата Леар Корпорејшн.

Вицепремиерот Анѓушев: Земјите од Југоисточна Европа ќе станат еден пазар за електрична енергија, што ќе донесе конкурентни цени за граѓаните

30 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев се обрати на отворањето на работилницата за „ Техничка поддршка за институционалната поставеност на организираниот ден-однапред пазар на електрична енергија“, во организација на Македонскиот електро преносен систем оператор.

Вицепремиерот Анѓушев: Остварен рекорден квартален износ на странски директни инвестиции од 235 милиони евра

1 јуни, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев на собраниската седница за пратенички прашања истакна дека Владата на Република Македонија, како никогаш досега е посветена на економски раст и развој, како и воспоставување и одржување на високо ниво на соработка со сите компании кои работат во Република Македонија. Резултатите на работата се покажуваат,  а како пример Вицепремиерот го истакна податокот од Народна банка на Република Македонија за рекордно ниво на странски директни инвестиции во првиот квартал во 2018 година.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна