Почетна

Oдржана дваесеттата седница на советот за рамномерен регионален развој –распределени 280 милиони денари за реализација на 104 проекти

09 мај, 2018 година

На денешната седница на Советот за рамномерен регионален развој, со која претседаваше Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, распределени се 280 милиони денари од Програмата за рамномерен регионален развој, наменети за реализација на 104 проекти со кои ќе се влијае на развојот на осумте региони на територијата на Република Македонија.

Вицепремиерот Анѓушев на презентација на хрватската компанија кончар во Македонија –интензивна соработка на компаниите во регионот за побрз економски раст

10 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, присуствуваше на презентација на хрватската компанија Кончар, одржана во насока на интензивирање на бизнис активностите на оваа компанија во Република Македонија.

Вицепремиерот Анѓушев на посета во Тетово – Законот за финансиска поддршка на инвестициите овозможува поддршка за технолошки развој и пораст на конкурентноста

07 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев денеска оствари работна посета во Тетово, каде што посети еден од производствените погони на компанијата Пофикс, којашто се занимава со производство на градежни материјали, а потоа учествуваше и на работен состанок на кој присуствуваа околу пеесет претставници од компании членки на Стопанската комора на Северозападна Македонија.

Вицепремиерот Анѓушев во посета на Штип – Владата преку законот за финансиска поддршка на инвестициите и други мерки ќе го поддржи равојот на текстилната и кожарската индустрија

06 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев денеска оствари работна посета на Штип при што се сретна со менаџментот на текстилната компанија Албатрос како и со сопствениците на фабриката Актива, која работи во градежниот и метало-преработувачкиот сектор.

Отворен вториот производствен капацитет на холандската компанија Антура МК во Кочани – инвестиција од 9 милиони евра и 250 нови вработувања

06 мај, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше на свеченото отворање на вториот производствен капацитет на компанијата Антура МК во Кочани. Во своето обраќање Вицепремиерот Анѓушев истакна дека мерките од Планот за економски раст ги даваат посакуваните резултати.

Pages

Subscribe to RSS - Почетна