Соопштенија

Анѓушев на Самит на ЕБРД во Лондон: Еден енергетски пазар без граници е иднината на регионот

27 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, како член на официјалната Владина делегација, учествува на „Инвестицискиот самит за Западен Балкан“, кој се одржува во седиштето на Европската банка за обнова и развој во Лондон.

Вицепремерот Анѓушев се сретна со транспортерите на Фени

21 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, оствари средба со претставници на транспортните компании, доверители на Фени индустри, претставници на Новалогистик и претставниците на компанијата G-Sol, компанија која има договор за преработка на руда.

Вицепремиерот Анѓушев: 2018 и 2019 се години кога треба да се препознаат можностите и да се реализираат нови инвестиции

20 февруари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев присуствуваше наРаботната средба за презентација на активностите на Клубот на консултанти“ при Стопанската комора на Македонија.

Владата на Република Македонија станува партнер во финансирање иновативни проекти на домашните компании

12 февруари, 2018 година

Во Владата на Република Македонија денеска се одржа свеченост по повод доделувањето на договорите за финансирање на иновативни проекти на 20 домашни микро, мали и средни претпријатија кои аплицираа на два јавни повици спроведени од страна на Фондот за иновации и технолошки развој.

 

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија