Соопштенија

Вицепремиерот Анѓушев на свеченото отворање на CEED Hub – Владата силно ќе ги поддржи микро, малите и средни претпријатија

29 јануари, 2018 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија д-р Кочо Анѓушев присуствуваше на свеченото отворање на новите простории на Бизнис Центарот за претприемништво и извршен развој (CEED Hub).

Појаснување за Фени

26 јануари, 2018 година

Почитувани,

Во правец на точно и јасно информирање на јавноста, посочуваме дека Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев, на поставеното прашање кое се однесува на повторно започнување со работа на комбинатот Фени, односно дали истиот повторно ќе започне со работа во февруари оваа година, посочи дека согласно информациите со кои тој располага, е дека започнувањето со работа на Фени би било во февруари, при кое нешто не го определи конкретниот датум, на начин како што беше наведено во дел од медиумите.

Соопштение до јавноста

20 декември, 2017 година

Во однос на дилемите кои се појавија во јавноста во врска со предлог Законот за енергетика, објавен на Единствениот регистер на прописи (ЕНЕР), а кои се однесуваат на мерните уреди (калориметри), Кабинетот на Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања сака да ја информира јавноста за следното:

Домашната академска и бизнис заедница задоволна од мерките од „Планот за економски раст“ – Анѓушев: Транспарентноста, еднаквиот третман и зголемување на соработката помеѓу странските и домашните компании се наш приоритет

20 септември, 2017 година

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев на  втората јавна трибина, пред претставници на академската и бизнис заедницата, како и пред претставници од невладини организации,  ги промовираше предлог мерките од „Планот за економски раст“,.

Вицепремиерот Анѓушев се сретна со синдикатот на Велешка Колска – Владата ќе работи да најде трајно решение за надминување на проблемите на фабриката

11 септември, 2017 година

Заменикот претседател на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев оствари средба со претставниците на синдикатот на вработените во Фабриката за шински возила „Колска“ од Велес.

Вицепремиерот Анѓушев ги ислуша барањата на вработените од Колска и ги увери дека Владата ќе работи да го надмине проблемот, а вработените да ги добијат своите примања. 

Pages

Subscribe to RSS - Соопштенија