Од продолжението на 12-тата редовна седница на Владата: Одобрена финансиска поддршка за инвестициите на 49 компании во вкупен износ од 53,4 милиони евра

15 октомври 2020

Во продолжението на 12-тата редовна седница кое што се одржа денеска, Владата на Република Северна Македонија го разгледа извештајот на Агенцијата за странски инвестиции, дополнет со мислењето на Комисијата за евалуација за исполнетост на условите, за пристигнатите барања за склучување на Договор за доделување на финансиска поддршка на инвестициите пристигнати преку Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, согласно Законот за финансиска поддршка на инвестициите.

Undefined

Вкупниот финансиски износ на третата бескаматна кредитна линија за микро и мали претпријатија погодени од КОВИД-19 - Ковид 3, е 31 милиони евра

15 октомври 2020

Вкупниот финансиски износ на третата бескаматна кредитна линија со грант компонента наменета за микро и мали претпријатија погодени од КОВИД-19 (Ковид 3) е 31 милиони евра, од кои 60.000.000 денари односно 1 милион евра се буџетски средства од програмата П1 на Министерството за економија, додека 30 милиони евра се од Европската Унија.

Undefined

Средба на вицепремиерот Битиќи со полскиот амбасадор Тицињски – Економската соработка со земјите членки на ЕУ е врвен приоритет

15 октомври 2020


Заменикот на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, оствари средба со амбасадорот на Република Полска, Н.Е. Војциех Тицињски, со кого разговараа за економската соработка помеѓу двете земји, како и за реформите потребни за целосно интегрирање на нашата земја во Европската Унија.

Undefined

На 12-тата седница на Владата е донесена одлука за на бескаматна кредитна линија со грант компонента за микро и мали претпријатија Ковид 3

14 oктомври 2020

 

Владата на Република Северна Македонија вечерва на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за воспоставување на бескаматна кредитна линија со грант компонента наменета за микро и мали претпријатија погодени од КОВИД-19 (Ковид 3), и го задолжи Министерството за финансии, во име на Владата да потпише договор за администрирање на средствата со Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје.

Undefined

Pages

Subscribe to Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори RSS